Office av aviniti rooms

Wat zijn de audiovisuele hotspots bij moderne organisaties?

In moderne kantoorgebouwen spelen audiovisuele (AV) elementen een centrale rol in verschillende ruimtes. We zien de laatste jaren dat de populairste ruimtes waar deze elementen prominent aanwezig zijn een verschuiving meemaken.

Vergaderruimtes

Uitrusting en technologie: Vergaderruimtes zijn doorgaans uitgerust met projectoren of grote schermen, videoconferentiesystemen en interactieve whiteboards. Deze technologieën zijn essentieel voor presentaties, webinars en virtuele meetings. De meeste vergaderruimtes beschikken dan ook over microfoons, luidsprekers en control panels voor gemakkelijke toegang tot de AV-apparatuur en bronselectie


Gebruiksscenario's:
Ze worden gebruikt voor teamvergaderingen, klantpresentaties, strategisch overleg en brainstormsessies. De mogelijkheid om zowel lokaal als op afstand te communiceren maakt ze veelzijdig.

Lees meer

Digitale receptie

Uitrusting en technologie: Via een tablet of touchscreen kunnen bezoekers (en werknemers) zich aanmelden in het gebouw. Populaire add-ons zijn een textielbadge printer en koppelingen met catering, parkeerservices, digital signage en andere wayfindingsystemen.


Gebruiksscenario's:
De digitale receptie is populair en wordt steeds vaker ingezet. Of het nu gaat om gezondheidszorg, kantoren of een algemene aanmeldingspost voor couriers, chauffeurs etc. Organisaties maken steeds meer gebruik van een dergelijk systeem. De ban van de papieren bezoekersregistratie heeft deze oplossingen dan ook een stevige boost gegeven. Het GDPR en AVG aspect heeft onze klanten duidelijk wakker geschud.

Lees meer

Hot desking zones

Uitrusting en technologie: Deze flexibele werkplekken zijn voorzien van gedeelde AV-apparatuur zoals monitoren, dockingstations en soms geluidssystemen voor achtergrondmuziek. Ze kunnen ook voorzien zijn van draadloze oplaadpunten en hubs voor het verbinden van verschillende apparaten.


Gebruiksscenario's:
Geschikt voor werknemers die geen vaste werkplek hebben en flexibele werkruimtes nodig hebben. De gedeelde AV-apparatuur ondersteunt hun dagelijkse werkzaamheden en bevordert een dynamische en flexibele werkcultuur.

Lees meer

Conferentie- en presentatieruimtes

Uitrusting en technologie: Deze grotere ruimtes bevatten vaak meerdere schermen of een grote projector, professionele geluidssystemen, draadloze microfoons en regelbare verlichting. Geavanceerde setups kunnen ook streamingmogelijkheden bieden voor evenementen die virtueel of hybride worden bijgewoond.


Gebruiksscenario's:
Geschikt voor grote bedrijfspresentaties, workshops, seminars, lessen en interne evenementen. Onze technologie zorgt ervoor dat informatie effectief kan worden gedeeld met een groot publiek, zowel fysiek aanwezig als virtueel.

Lees meer

Huddle rooms

Uitrusting en technologie: Deze compacte vergaderruimtes zijn uitgerust met kleine schermen, eenvoudige videoconferentiesystemen (BYOD) en vaak draadloze presentatietools zoals Clickshare die gemakkelijk te gebruiken zijn voor adhoc vergaderingen. Ze bevatten meestal geen uitgebreide geluidssystemen vanwege de kleine ruimte.


Gebruiksscenario's:
Ideaal voor spontane vergaderingen, informele bijeenkomsten en snelle samenwerkingssessies. Ze bevorderen de flexibele werkstijl en ondersteunen teams in het snel delen van ideeën en om beslissingen te nemen.

Lees meer

Training- en opleidingsruimtes

Uitrusting en technologie: Deze ruimtes bevatten vaak interactieve schermen of whiteboards, geluidssystemen en computers met een dedicated OS voor trainingdoeleinden. Sommige ruimtes kunnen ook 3D-projectiesystemen of VR-apparatuur hebben voor een meer immersive ervaring.


Gebruiksscenario's:
Worden gebruikt voor interne en externe trainingen, workshops en opleidingssessies. De interactieve technologieën maken het leren dynamischer en effectiever door visuele en hands-on elementen toe te voegen.

Lees meer

Lounge en gemeenschappelijke ruimtes

Uitrusting en technologie: Deze ruimtes zijn uitgerust met digitale signage, displays en geluidssystemen die achtergrondmuziek of informatieve content afspelen. Ze kunnen ook interactieve kiosken bevatten om HR- en facilitair nieuws te verspreiden alsook een self-service aanbieden.


Gebruiksscenario's:
Worden ingezet voor ontspanning, informeel overleg en als ontmoetingsplaats voor werknemers. De AV-elementen dragen bij aan een aangename (vaak huiselijke) sfeer en kunnen ook belangrijke bedrijfsinformatie of mededelingen weergeven.

Boardrooms

Uitrusting en technologie: Boardrooms zijn uitgerust met de meest geavanceerde AV-apparatuur zoals grote UHD-schermen, videoconferentiesystemen met meerdere camera’s en geïntegreerde besturingssystemen voor verlichting, geluid en beeld. Vaak vind je er ook apparatuur voor real-time vertalingen met votingsystemen.


Gebruiksscenario's:
Deze ruimtes zijn bedoeld voor strategische vergaderingen van het hogere management, internationale conferenties en belangrijke beslissingsprocessen. Onze technologie zorgt voor een vlekkeloze communicatie en presentatie van informatie.

Lees meer

Creatieve ruimtes

Uitrusting en technologie: Creatieve ruimtes zijn voorzien van interactieve whiteboards, grote schermen en soms gespecialiseerde AV-apparatuur zoals projectiemapping of VR-setups. Deze ruimtes hebben soms flexibele meubels die gemakkelijk verplaatsbaar zijn om verschillende samenwerkingsopstellingen te faciliteren.


Gebruiksscenario's:
Ideaal voor brainstormsessies, creatieve workshops en projectplanning. De technologie ondersteunt creatieve processen door het eenvoudig delen en bewerken van ideeën mogelijk te maken. Daardoor creëer je een dynamische omgeving die innovatie stimuleert.

De strategische inzet van AV-elementen

Deze ruimtes onderstrepen het belang van audiovisuele technologieën in het moderne kantoorlandschap. Ze dragen bij aan een efficiënte en stimulerende werkomgeving die aangepast is aan de behoeften van diverse gebruikers. Door de strategische inzet van AV-elementen kunnen bedrijven de samenwerking verbeteren, de productiviteit verhogen en een meer betrokken en geïnspireerd personeelsbestand creëren.

Al onze services

Deel je audiovisuele uitdagingen met ons

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons