Daf trucks digital signage aviniti av it

DAF Trucks rekent op onze AV en IT ondersteuning

Al jaren verzorgt Aviniti de audiovisuele werking bij DAF Trucks te Westerlo. Van de vergaderzaal inrichting tot de signalisatie en dashboards in de fabrieken, DAF Trucks rekent op onze AV & IT ondersteuning.

Het belang van collaboratie

In Westerlo is de grote DAF Assen- en Cabine fabriek gevestigd. In de cabine fabriek werken 1200 medewerkers aan diverse cabines. In 1966, werd de productiefaciliteit in Westerlo geopend, er werken 800 medewerkers aan 475 assen per dag in de assenfabriek. Alle assen en cabines worden "just in time" geleverd aan DAF Trucks Eindhoven in Nederland en Leyland Trucks in Groot Brittannië. DAF Trucks Vlaanderen heeft ook nog een aantal ondersteunende afdelingen die ervoor zorgen dat de productiefaciliteit tot in de puntjes is georganiseerd.

Focus op communicatie, productie en veiligheid

DAF Trucks Vlaanderen speelt dus een belangrijke rol in het logistieke en distributienetwerk van DAF, waarbij de geproduceerde onderdelen naar verschillende eindassemblage-faciliteiten worden verzonden. De fabriek in Westerlo is daarmee een essentieel onderdeel van de productieketen van DAF Trucks, dat bijdraagt aan de productie van betrouwbare en hoogwaardige vrachtwagens.

Betrokkenheid op de werkvloer

Het gebruik van digital signage draagt ook bij aan een betere betrokkenheid van werknemers. Door erkenning te geven voor behaalde prestaties en doelen via de schermen, voelen medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd om hun werk goed te doen. Dit kan bijdragen aan een positievere werkomgeving en een hogere medewerkerstevredenheid.

Filteren en sorteren met live date

Data koppelingen met digital signage in industriële omgevingen zijn essentieel voor het maximaliseren van de efficiëntie en effectiviteit van communicatie. Door te koppelen met verschillende data bronnen binnen de fabriek, zoals productie management systemen (PMS), enterprise resource planning (ERP) systemen en internet of things (IoT) apparaten, kunnen real-time gegevens naadloos worden geïntegreerd en weergegeven.

Sterke communicatie tussen management en werknemers

Digital signage wordt in deze productieomgeving ingezet om verschillende redenen die bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van de productieprocessen. Allereerst zorgt digital signage voor een verbeterde communicatie tussen het management en de werknemers op de productievloer. Real-time updates over productieaantallen, prestatiedoelen en eventuele knelpunten kunnen direct worden gedeeld, waardoor medewerkers altijd op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken. Dit helpt om productieachterstanden snel te identificeren en aan te pakken, wat de algehele productiviteit verhoogt.

Meer over digital signage

Kort op de bal dankzij het digital signage CMS

Tot slot maakt digital signage het mogelijk om snel te reageren op veranderingen of noodsituaties. Of het nu gaat om een technische storing, een wijziging in de productieplanning of een veiligheidsalarm, informatie kan direct worden verspreid naar alle relevante delen van de fabriek. Hierdoor kunnen medewerkers snel en adequaat reageren, wat bijdraagt aan een soepel verlopend productieproces.

Meer over software

Diverse soorten meetingrooms zijn Microsoft Teams drivin en werken met Barco Clickshare

De kleine en middelgrote meetingrooms spelen een cruciale rol bij DAF Trucks. Deze ruimtes bieden de ideale setting voor diverse activiteiten, van teamvergaderingen en brainstormsessies tot gesprekken met andere sites maar ook frequente trainingssessies. De kleine meetingrooms zijn perfect voor intiemere bijeenkomsten en bieden een rustige omgeving waar teams ongestoord kunnen overleggen en beslissingen nemen. De middelgrote meetingrooms daarentegen bieden meer ruimte en flexibiliteit, wat ze geschikt maakt voor presentaties, workshops en vergaderingen met een groter aantal deelnemers. Lees meer over Barco Clickshare.

Meer over ruimtes

Dankwoord voor deze collaboratie sinds vele jaren

Op termijn werd Aviniti een aanspreekpunt voor zeer uiteenlopende audiovisuele verzoeken. De band met DAF Trucks is dan ook flink gegroeid dankzij de lange termijnvisie van zowel klant als integrator. Als je graag wil werken in een ambitieuze organisatie binnen de automobielindustrie, kan dan zeker naar de carrièremogelijkheden bij DAF Trucks!

Deel je audiovisuele vragen en smart office challenges met ons

Vraag vrijblijvend informatie over smart office en vergaderzalen. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons