Zoo aviniti

Aviniti in zee met de zoo

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, beter bekend als ZOO Antwerpen, is de best bewaarde en bekroonde negentiende-eeuwse dierentuin ter wereld. Ook ZOO Planckendael, Serpentarium en het congres- en concertcentrum Elisabeth Center Antwerp vallen onder het beheer van de organisatie. Voor de uitrusting van de pas geopende congresgebouwen wendde de KMDA zich tot Aviniti.

Snel en correct schakelen

De verantwoordelijke van de KMDA kwam via gesprekken met een andere speler in de audiovisuele sector terecht bij Aviniti. De opdracht bestond erin om mobiele en vaste toestellen te leveren voor de verschillende congreslokalen, zodat die zelfvoorzienend zouden zijn.

De uitdadingen

De addertjes: het moest binnen een korte tijdspanne gebeuren en er waren nog geen gedetailleerde gegevens over de te verwachten bezetting. We hechten altijd belang aan de staging-fase. Zeker bij complexe programmaties werkt dit enkel in het voordeel van de klant en onszelf. Het minimaliseert ook de onsite tijd zodat de klant de ruimtes geen dagenlang moet blokkeren of missen.

Multi-inzetbare kwaliteit

In hun zoektocht naar een volwaardige vervanging van de projectieschermen in de historische zalen, viel de keuze op de veelzijdig inzetbare dual vision Elpro tab tensioned: een stijlvol projectiescherm met een extreem vlak gespannen doek. Het dual vision doek zorgt voor extra flexibiliteit doordat de projectoren naar wens voor of achter het scherm geplaatst kunnen worden. Na een testronde met verschillende projectors, kwamen de zwaardere modellen uit de Epson-laserserie als beste uit de bus.

Knowhow en klantgerichte houding

De medewerkers van de KMDA werkten vlotjes samen met die van Aviniti – van de eerste onderhandelingen tot de installatie. Bij de KMDA waarderen ze zowel de degelijke technische kennis van de Aviniti-medewerkers, als de praktische instelling. Dat Aviniti zijn klanten begeleidt bij de installatie en zich ontfermt over de nazorg, zijn ook dikke pluspunten.

 • BAM Belgium kiest voor onze AV-infrastructuur

  BAM Belgium kiest voor onze AV-infrastructuur

  BAM Belgium nv is een onderdeel van de Koninklijke BAM Groep uit Nederland: een bouwconcern met werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten, actief in bouw, vastgoed en infra. BAM Belgium omvat grote Belgische aannemingsbedrijven met vestigingen in heel het land. De organisatie bouwt op baanbrekende kennis, middelen en technologieën, én efficiënte AV-technieken van Aviniti!

  Ontdek deze referentie
 • awg architecten bouwt toekomstgerichte infrastructuur uit

  awg architecten bouwt toekomstgerichte infrastructuur uit

  Architectenbureau awg architecten stelt een multidisciplinair team van een dertigtal mensen tewerk. Het bureau heeft een lange en rijke traditie, en voert een grote diversiteit aan opdrachten uit. Onder andere voor stedenbouw en architectuur, vooral in België en Nederland.

  Ontdek deze referentie
 • Pidpa kiest voor waterdichte AV-oplossing van Aviniti

  Pidpa kiest voor waterdichte AV-oplossing van Aviniti

  Pidpa levert de klok rond drinkwater aan bijna 1,2 miljoen inwoners in de provincie Antwerpen. De exploitant zuivert dagelijks meer dan 175 miljoen liter grondwater – mét behoud van kwaliteit en zonder onderbreking. Aan zijn technologische partners stelt Pidpa dezelfde eisen: hoge kwaliteit en 24/7 betrouwbaarheid.

  Ontdek deze referentie
 • AV integrator bij ibis Gent

  AV integrator bij ibis Gent

  Deze ibis vestiging biedt enkele vergaderruimtes voor allerlei types van bijeenkomsten. Ook voor kort en vluchtig overleg zijn er enkele huddlespaces aanwezig waar je informeel kan overleggen.

  Ontdek deze referentie
 • Hybride vergaderen voor overheden

  Hybride vergaderen voor overheden

  We werden ingeschakeld om hybride samenwerktools te integreren bij de Vlaamse Overheid. Het betreft verschillende vergaderzalen die een stabiele verbinding moeten garanderen met thuiswerkers en externen.

  Ontdek deze referentie
 • Audiovisuele referenties

  Vergaderzalen, smart office tools of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande audiovisuele klanten betekenen.

  Ontdek alle referenties

Deel je audiovisuele uitdagingen met ons

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons