Unified communications stimuleert samenwerking

Ons UC portfolio biedt oplossingen voor vergaderzalen, conferentieruimten, auditoria, directiekamers, controlekamers, tv-studio's, training- en klaslokalen, het thuiskantoor en het streamen van live-evenementen en webinars.

Investeren kan je geld besparen

Unified Communications vormt de toekomst van samenwerking. Momenteel werkt al meer dan een kwart van alle werknemers in teams die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Efficiënte communicatiemiddelen zijn daarbij essentieel voor effectief leiderschap op afstand, teambuilding en management. Als bedrijven hun capaciteit zouden aanpassen aan de werkelijke behoeften in plaats van overbodige middelen te handhaven, zouden ze aanzienlijke efficiëntiewinsten kunnen behalen. Het wordt steeds duidelijker dat klassieke communicatie- en samenwerkingsmethoden niet langer voldoende zijn vanwege de groeiende mondiale spreiding van werkzaamheden.

Videoconference

Logisch dat ook vergader- en samenwerkingsvormen zijn geëvolueerd. Met videoconferentie hou je ‘virtuele’ gesprekken of vergaderingen, met flinke tijds- en kostenbesparingen. Want je ziet en hoort je gesprekspartners alsof je dezelfde ruimte deelt – ongeacht de afstand tussen de locaties.

Unified?

Aviniti bouwt ook bruggen tussen de verschillende systemen onderling. Zo kunnen we je klassieke VC-systeem koppelen aan een netwerk in de cloud, óf integreren met al je andere IT-gerelateerde communicatie. Kortom: chatten, mailen, bellen, videconference, … vinden allemaal op hetzelfde platform plaats.

De voordelen van videoconferentie?

  • Tijdbesparing, want geen verplaatsing nodig
  • Geldbesparing: geen reis- en verblijfskosten
  • Ecovriendelijk: geen brandstofverbruik noch files
  • Direct contact bij dringende situaties
  • Betere werk-privébalans
  • Efficiënt samenwerken en kennis delen ongeacht de afstand
  • Mogelijkheid om geluid, beeld en documenten te delen én te bewaren
  • Keuze uit een resem systemen: MS Teams, Cisco Webex, Google Meet, Zoom, enz.

Grote vergaderzalen en conferentieruimtes

In grote vergaderzalen kunnen UC-oplossingen worden gebruikt om complexe audiovisuele systemen te integreren, waaronder geavanceerde videoconferentiesystemen, meerdere schermen en hoogwaardige audioapparatuur. Hierdoor kunnen grote teams op verschillende locaties samenwerken en effectief communiceren tijdens vergaderingen, presentaties en conferenties.

Middelgrote vergaderruimtes

In middelgrote vergaderruimtes kunnen UC-tools worden ingezet om interactieve communicatie en samenwerking tussen gemiddelde groepen te vergemakkelijken. Dit omvat het gebruik van videoconferentiesystemen, draadloze presentatiemogelijkheden en gedeelde schermen om ideeën te delen en besluitvorming te ondersteunen.

Kleine vergaderruimtes / huddle rooms

In kleine vergaderruimtes of huddle rooms kunnen UC-oplossingen worden gebruikt om snelle en informele samenwerkingssessies te faciliteren tussen kleine groepen. Dit kan onder meer het gebruik van draadloze presentatiemogelijkheden, eenvoudige videoconferentiesystemen en gedeelde schermen omvatten, waardoor teamleden gemakkelijk kunnen samenwerken en informatie kunnen uitwisselen.

Terug naar het overzicht

Deel je audiovisuele uitdagingen met ons

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons