Assuralia puur aviniti

Verduurzaming van kantoorruimtes: een groene revolutie in de Benelux?

Hybride werken kan (potentieel) de CO2-uitstoot bij ons met 70% terugdringen en in de Verenigde Staten zelfs tot 87%. Voornamelijk door het verminderen van de dagelijkse commute. De komende jaren streven bedrijven verder naar duurzame oplossingen waaronder kantoorlocaties met flexibele huurcontracten, AV-as-a-service en schaalbare technologieën (AV en IT) die meegroeien met de organisatie.

De jarenlange symbiose tussen AV en IT

In de afgelopen decennia heeft de opkomst van IT een revolutie teweeggebracht in tal van industrieën. Een actuele transformatie is te zien in de wereld van audiovisuele oplossingen en smart buildings. De integratie van IT in deze takken heeft niet alleen de efficiëntie en functionaliteit aanzienlijk verbeterd, maar ook nieuwe mogelijkheden gebracht voor innovatie en tegelijk ook gebruiks- en beheergemak. Smart buildings zijn een rechtstreekse evolutie van geavanceerde IT-systemen die zijn geïntegreerd in de infrastructuur (Office365, toegangsbeheer, MTR-systemen, sensoren etc.) van een gebouw om de efficiëntie, veiligheid en het comfort te verbeteren. Deze gebouwen maken gebruik van automatisering en geavanceerde data-analyse om een breed scala aan functies te optimaliseren zoals werkplekbezetting, ventilatie, verwarming etc.

Hybride werken bracht ons een groene revolutie

Hybride werken, waarbij werknemers hun tijd verdelen tussen kantoor en thuiswerken, biedt veel milieuvriendelijke voordelen. Het vermindert de noodzaak om dagelijks in de wagen te springen, wat op zijn beurt leidt tot een lagere uitstoot van broeikasgassen. Minder auto's op de weg betekent minder energieverbruik, minder luchtvervuiling en minder files. Hybride werken helpt tevens de druk op de infrastructuur van stedelijke gebieden te verminderen.

Duurzaamheid en bedrijfsimago

Het streven naar duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het bedrijfsimago en retentiebeleid. Consumenten en werknemers hechten steeds meer waarde aan de milieuvriendelijkheid en CSR policy van organisaties. Door duurzaam werken te implementeren, versterken bedrijven hun merkreputatie, klantenloyaliteit en trekken ze bovendien makkelijker toptalent aan.

Onze CSR policy

Duidelijk merkbaar: meer kantoorlocaties met duurzame huurcontracten

In de Benelux zien we meer dan ooit een acceleratie van kantoorlocaties met duurzame huurcontracten. Deze contracten gaan verder dan traditionele overeenkomsten door specifieke duurzaamheidsdoelen te integreren zoals energie-efficiëntie, waterbesparing en afvalvermindering. Bedrijven die deze locaties kiezen, profiteren van lagere operationele kosten door verminderd energieverbruik en dragen bij aan een lagere milieu-impact. Deze duurzame huurcontracten bevatten vaak bepalingen voor groene bouwcertificeringen zoals LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) of BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Deze certificeringen garanderen dat gebouwen voldoen aan hoge milieustandaarden, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van de werknemers.

Flexibele ruimtes die op afstand te beheren zijn

De inrichting van vergaderzalen speelt een cruciale rol in het bevorderen van samenwerking en creativiteit. Bedrijven investeren meer dan ooit in modulaire meubels, akoestische panelen en creatieve werkruimtes die gemakkelijk aanpasbaar zijn aan verschillende soorten bijeenkomsten. Deze flexibele inrichting verhoogt de productiviteit en creëert een aantrekkelijke werkomgeving. Achter de schermen zorgen wij ervoor dat alle systemen en apparatuur 24/7 optimaal functioneren. We streven er naar dat alle toestellen en software naar behoren (blijven) werken. Vraag naar onze remote monitoring oplossingen.

Meer over ruimtes

Slim genoeg?

Een duurzaam kantoor omvat meer dan alleen energie-efficiënte technologieën en groene huurcontracten. Zelfs succesvolle bedrijven in volle groei kiezen vandaag voor minder vaste werkplekken. De smart office aanpak stelt je in staat om comfortabel mensen te spreiden op de werkvloer. Als het kantoor vervolgens ‘vol’ loopt, kan je op tijd beslissen om thuis te blijven werken en alsnog op een andere dag je favoriete werkplek te reserveren. Ook andere werkplekinitiatieven zoals afvalscheiding, recyclingprogramma's en het verminderen van papiergebruik door digitalisering, spelen een belangrijke rol in je organisatie.

Meer over Smart Office

Foto's van Assuralia Compentence Center - Pami

Organisaties blijven zich richten op het verminderen van hun ecologische voetafdruk door middel van hybride werken, duurzame huurcontracten en energiezuinige technologieën. Deze inspanningen zijn niet alleen essentieel voor het behoud van onze planeet, maar bieden ook economische voordelen en verbeteren de werkervaring van werknemers. Door te investeren in deze duurzame technologieën en groene initiatieven, dragen bedrijven bij aan een betere toekomst en tegelijkertijd halen ze bedrijfsdoelstellingen die cruciaal zijn voor een hedendaags retentiebeleid.

Onze AV oplossingen

Deel je audiovisuele vragen en smart office challenges met ons

Vraag vrijblijvend informatie over smart office en vergaderzalen. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons