Op BYOD gerichte MeetUp houdt al 7 jaar stand
In 2017 bracht Logitech de originele MeetUp op de markt en verwachtte niet dat er zeven jaar later meer dan een miljoen exemplaren zouden zijn verkocht. Deze videobar richt zich, in tegenstelling tot de Rally Bar oplossingen van Logitech, specifiek op BYOD (bring your own device). Het werkt simpel: plug HDMI en USB in en je bent klaar om te videobellen.
Ditzelfde principe geldt ook voor de Logitech MeetUp 2. Je kan deze via USB-C gebruiken (voor zowel video als bediening via één poort) of met een extra HDMI-aansluiting. Sluit de videobar aan op een scherm, voorzie stroom en je kan eenvoudig videovergaderen in bijvoorbeeld een huddle room. Je hebt geen licentie voor Teams Rooms of Zoom Rooms nodig; een laptop met Teams, Google Meet of Zoom volstaat.
Videobar met AI aan boord
Logitech heeft verschillende AI-functies in de videobar verwerkt. RightSound 2 filtert ongewenste geluiden weg zoals echo’s en slechte akoestiek. RightSight 2 richt zich op de actieve spreker, de groep deelnemers of een specifieke persoon. Deze laatste functie kan gecombineerd worden met Intelliframe in Microsoft Teams of Zoom Rooms Smart Gallery.
Hoewel de videobar BYOD stimuleert, behoudt het IT-team toch de nodige controle. Via Logitech Sync hebben ze controle over de MeetUp 2 via wifi of ethernet en kunnen ze onder andere de status raadplegen, updates installeren of instellingen aanpassen.
Beschikbaar vanaf augustus
De Logitech MeetUp 2 heeft een 4K-sensor, terwijl de output Full HD is. Dankzij de grote sensor kan de MeetUp 2 de actieve spreker volgen of schakelen tussen sprekers zonder een gemotoriseerde lens. Deze geïntegreerde aanpak maakt het mogelijk om een lenskap over de camera te schuiven, hoewel dit handmatig moet gebeuren omdat er geen motorbesturing in zit.