Avinti single screen

Shift naar kleinere meetingrooms

Kleine vergaderzalen bieden verschillende voordelen ten opzichte van grote, traditionele vergaderruimtes. Zowel Microsoft als andere vendoren zetten in op deze downsize trend.

Rally Bar Huddle

We zien dan ook grote technische vooruitgang in kleinere en compacte devices die de ruimtes in een handomdraai transformeren naar agile spaces. Kijk naar de nieuwe Rally Bar Huddle die gebruikt kan worden in BYOD modus met de laptop van de gebruiker maar daarnaast ook als volwaardig room systeem kan functioneren.

Deze waaier van flexibiliteit was 3 jaar geleden ondenkbaar, zeker gezien de zeer beperkte omvang en footprint van zo’n slimme videobar. De impact op je IT infrastructuur is daarnaast ook zeer klein geworden vandaag.

The bigger picture

We willen je graag wijzen op het feit dat groter niet altijd beter of slimmer is. Dat geldt dus ook voor vergaderzalen:

  • Intieme en productieve setting: Kleine vergaderzalen creëren een intieme sfeer die bevorderlijk is voor interactie en betrokkenheid. Deelnemers voelen zich comfortabeler om hun ideeën te delen, waardoor de kans op productieve discussies en effectieve besluitvorming toeneemt.
  • Kostenefficiënt: In vergelijking met grote vergaderzalen zijn kleine vergaderzalen meestal goedkoper in termen van bouw, onderhoud en operationele kosten. Hierdoor kunnen bedrijven kosten besparen, vooral als de behoefte aan grote vergaderzalen niet frequent is.
  • Flexibiliteit: Kleine vergaderzalen kunnen vaak op een flexibele basis worden gereserveerd. Dit betekent dat werknemers ze ad hoc kunnen gebruiken. Je bedrijfspolicy bepaalt of men op voorhand moet reserveren of niet.

  • Efficiënt gebruik van ruimte: In moderne kantoren waar ruimtegebruik geoptimaliseerd wordt, maken kleine vergaderzalen efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Ze zijn compact en nemen minder kantooroppervlak in beslag dan grote vergaderzalen.
  • Stimuleert samenwerking: Kleinere vergaderzalen bevorderen samenwerking en teamwork. Ze zijn ideaal voor brainstormsessies, teamvergaderingen en snelle besprekingen, waardoor de teamleden gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren.
  • Meer focus/minder afleiding: In grote vergaderzalen kunnen deelnemers gemakkelijk afgeleid raken door andere mensen en activiteiten. In kleine vergaderzalen is de focus gericht op de deelnemers en de agenda van de vergadering, wat de productiviteit ten goede komt.
  • Geavanceerde technologie: Kleine vergaderzalen worden ook uitgerust met moderne communicatietechnologieën, zoals videobars, wat het mogelijk maakt om op afstand deel te nemen aan vergaderingen.

Kortom, kleine vergaderzalen bieden een praktische en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan een meer intieme en efficiënte vergaderomgeving. Ze zijn flexibel, bevorderen samenwerking en stimuleren productieve interacties tussen teamleden.

Deel je audiovisuele uitdagingen met ons

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons