Vanwellen aviniti

Hoe de revolutie van hybride werken de vraag naar AV-diensten aanstuurt

Hoewel de pandemie ver achter ligt, heeft deze een blijvende impact gehad op zowel economisch als sociaal gebied. Het heeft niet alleen reizen en live evenementen tijdelijk stopgezet, maar ook geleid tot de grootschalige invoering van thuis- en hybride werken. Sindsdien hebben deze veranderingen zich in sneltempo doorgezet.

Digitale verbeteringen in verschillende sectoren

Binnen verschillende sectoren waaronder de bedrijfswereld, evenementenlocaties, retail, transport, onderwijs en horeca is er in de afgelopen maanden een blijvende toename in vraag naar AV-diensten ontstaan. Dit is voornamelijk een reactie op de werkplek-revolutie die door de lockdowns werd veroorzaakt. Transportlocaties zoals luchthavens en treinstations ondergaan digitale upgrades met verbeterde beveiligings- en surveillancesystemen. Winkeliers, die een toename in het aantal bezoekers ervaren, maken optimaal gebruik van deze groei door hun digitale schermen te vernieuwen of uit te breiden. Ook in de gezondheidszorg zien we meer consultaties die virtueel plaatsvinden, wat bijdraagt aan kortere wachttijden en verbeterde zorgresultaten. Binnen het bedrijfsleven blijven de debatten aanhouden over fysiek kantoorwerk en het omarmen van de flexibiliteit die hybride werken biedt. Dit heeft geleid tot een toenemende vraag naar hoogwaardige oplossingen voor vergaderingen, onderwijs en digitale signage.

Uitdagingen en mogelijkheden in de AV-sector

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijkt uit onderzoek dat bijna de helft van de bedrijven nog steeds te maken heeft met AV-technologie die tijdens de pandemie werd geïnstalleerd, maar die korte termijn vervangen of (eindelijk) ingeregeld moet worden. Dit komt onder andere doordat de budgetten in 2024 zijn duidelijk lager liggen, en veel organisaties geven ons aan dat er van hen wordt verwacht "meer te doen met minder middelen." Bovendien melden klanten ook dat inefficiënte hybride workflows de productiviteit van medewerkers schaden. Het valt ook regelmatig dat verouderde AV-technologie de productiviteit van thuiswerkers belemmert. De meeste bedrijven snappen weldegelijk dat ze sneller beslissingen kunnen nemen als de samenwerking binnen hun organisatie verbetert.

Ga naar ruimtes

Het belang van ondersteuning

Naarmate bedrijven zich aanpassen aan nieuwe werkmethoden en de kantoorruimtes herinrichten om meer AV-ondersteunde werkplekken te bieden, wordt de behoefte aan adequate ondersteuning steeds groter. Of deze ondersteuning nu op afstand of ter plaatse wordt verleend, één ding is duidelijk: als systemen uitvallen telt elke minuut dat ze buiten werking zijn. AV-oplossingen zijn immers ontworpen om mensen en processen met elkaar te verbinden. Wanneer de technologie faalt, wordt het echter een obstakel in plaats van een hulpmiddel en komt de productiviteit tot stilstand. Het is daarom essentieel dat organisaties niet alleen investeren in hoogwaardige AV-technologie, maar ook in de ondersteuning daarvan. Dit zorgt ervoor dat teams efficiënt kunnen blijven samenwerken en dat bedrijfsprocessen soepel verlopen, ongeacht de omstandigheden.

AV-oplossingen

Deel je audiovisuele vragen en smart office challenges met ons

Vraag vrijblijvend informatie over smart office en vergaderzalen. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons