Centoview overname digitopia aviniti

Digitopia Group verwerft Aviniti

Schilde, 29 januari 2024 - Digitopia, een pionier op het vlak van digital signage en slimme schermcommunicatie, kondigt de overname aan van Aviniti, sinds 2 generaties specialist in audiovisuele oplossingen voor vergaderzalen en opleidingslokalen. Aviniti zal vanaf heden opereren binnen de Digitopia Group. Met de overname verstevigt de groep haar positie als belangrijke onafhankelijke digital signage, collaboration & AV integratie speler in Europa.

Aanleiding voor de overname is de zoektocht van De Cronos Groep naar een nieuwe partner die dichter staat bij de kernactiviteiten van Aviniti. Oprichter en bestuurder Tim Van Gasse blijft op post als bestuurder en wordt tevens bestuurder bij Digitopia. Jan Bussels wordt CEO en neemt samen met Sylvie Van de Leest de dagelijkse leiding waar van de bedrijven binnen de Digitopia Group. Met de overname realiseert Digitopia Group een omzet van 15 miljoen euro en beheert het meer dan 30.000 digitale touch points in 6 landen. Vanuit de drie vestigingen, Antwerpen (Schilde), Paal-Beringen en Deerlijk, zetten de 50 medewerkers samen de groei verder.

Jan Bussels: “Met de overname van Aviniti wordt Digitopia Group met voorsprong de grootste Belgische speler in deze digitale markt. De synergie tussen de bedrijven – Digital Signage, Collaboration & AV integratie - en de gezamenlijke knowhow biedt ons de mogelijkheid om ook op Europees vlak verder te evolueren en een totaalpakket aan te bieden aan onze klanten.”

Tim Van Gasse: “Onze bedrijven kennen een lange geschiedenis, met ieder een eigen richting en specialisme. De synergie van klanten, de schaalvoordelen en de optelsom van vaardigheden brengt ons in een mooie en competitieve positie waarbij we nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten ”

Voor meer informatie : Jan Bussels - 0477 37 83 03 - Jan.bussels@digitopia.be

Deel je audiovisuele uitdagingen met ons

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Contacteer ons