awg architecten bouwt met Aviniti toekomstgerichte infrastructuur uit

Architectenbureau awg architecten stelt een multidisciplinair team van een dertigtal mensen tewerk. Het bureau heeft een lange en rijke traditie, en voert een grote diversiteit aan opdrachten uit. Onder andere voor stedenbouw en architectuur, vooral in België en Nederland. De coronacrisis versnelde de nood aan soepel online vergaderen. Om die nieuwe manier van werken in goede banen te leiden, klopte het bureau bij Aviniti aan.

Het nieuwe vergaderen en samenwerken
“In coronatijden explodeerde het online vergaderen”, vertelt vennoot Geert Driesen. “De faciliteiten met de eerste generatie clickshares werkten met een storende vertraging. Bovendien zochten we voor onze vergaderruimte ook naar een systeem om draadloos te presenteren vanaf de laptop. Mét een hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit. Het scherm moest ook flexibel en mobiel zijn.” Via een aanbeveling van awg’s IT-verantwoordelijke kwam het bureau bij Aviniti terecht.

Innoveren en optimaliseren
Aviniti plaatste een interactief scherm van 65 inch met meerdere functies waaronder whiteboard, videoconferencing en een clickshare-connectie. Het bestaande scherm werd verplaatst naar een andere locatie die tot in de puntjes werd ingericht als videoconferentieruimte. “Aviniti heeft goed naar onze noden geluisterd en de vertaalslag gemaakt naar een passende oplossing”, licht Geert toe. “Door de beschikbare plekken te analyseren en wat interne verschuivingen door te voeren, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Aviniti bekeek niet enkel nieuwe opties met nieuwe infrastructuur, maar gaf ook advies om de aanwezige infrastructuur te verbeteren.”

Over de hele lijn tevreden
Over de samenwerking is awg architecten lovend. Het bureau waardeert vooral de klantgerichte houding met een luisterend oor, het maatwerk en de snelle respons en heldere afspraken.

Aviniti heeft goed geluisterd naar wat we nodig hadden en die noden perfect omgezet in een oplossing die de verwachtingen overtreft.

Geert Driesen
Directeur awg architecten