Auditorium
Aviniti in zee met de zoo.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, beter bekend als ZOO Antwerpen, is de best bewaarde en bekroonde negentiende-eeuwse dierentuin ter wereld. Ook ZOO Planckendael, Serpentarium en het congres- en concertcentrum Elisabeth Center Antwerp vallen onder het beheer van de organisatie. Voor de uitrusting van de pas geopende congresgebouwen wendde de KMDA zich tot Aviniti.

Snel en correct schakelen

De verantwoordelijke van de KMDA kwam via gesprekken met een andere speler in de audiovisuele sector terecht bij Aviniti. De opdracht bestond erin om mobiele en vaste toestellen te leveren voor de verschillende congreslokalen, zodat die zelfvoorzienend zouden zijn. De addertjes: het moest binnen een korte tijdspanne gebeuren, en er waren nog geen gedetailleerde gegevens over de te verwachten bezetting.

Multi-inzetbare kwaliteit

In hun zoektocht naar een volwaardige vervanging van de projectieschermen in de historische zalen, viel de keuze op de veelzijdig inzetbare dual vision Elpro tab tensioned: een stijlvol projectiescherm met een extreem vlak gespannen doek. Het dual vision doek zorgt voor extra flexibiliteit doordat de projectoren naar wens voor of achter het scherm geplaatst kunnen worden. Na een testronde met verschillende projectors, kwamen de zwaardere modellen uit de Epson-laserserie als beste uit de bus.

Knowhow en klantgerichte houding

De medewerkers van de KMDA werkten vlotjes samen met die van Aviniti – van de eerste onderhandelingen tot de installatie. Bij de KMDA waarderen ze zowel de degelijke technische kennis van de Aviniti-medewerkers, als de praktische instelling. Dat Aviniti zijn klanten begeleidt bij de installatie en zich ontfermt over de nazorg, zijn ook dikke pluspunten.

Gebruikte oplossingen

  • Projectie
  • Installatie

Bij de KMDA waarderen ze zowel de degelijke technische kennis van de Aviniti-medewerkers, als de praktische instelling.

Jan Vuerstaek
Coördinator Techniek KMDA