Universiteit Antwerpen is met AV-apparatuur stevig gewapend tegen “lockdown”.

Tegen de verspreiding van het COVID-19 virus besliste ook de UA alle lessen in lokalen boven de 50 personen niet door te laten gaan in de lokalen zelf. De lessen zullen opgenomen worden en on demand beschikbaar zijn voor de studenten.

Lessen on demand

De UA investeerde de afgelopen jaren reeds veel in streaming en recording oplossingen in haar leslokalen. Meer dan 40 aula’s werden door Aviniti met professionele AV-apparatuur en ‘lecture capture’ oplossingen uitgerust. Vanuit die auditoria kunnen alle lessen live gestreamd worden. Ze worden ook opgenomen zodat de studenten ze op een tijdstip naar keuze ‘on demand’ kunnen volgen.
Bovendien beschikken alle docenten aan de universiteit over de mogelijkheid om lessen en kennis clips van gelijk welke locatie (bv. thuis) op te nemen of te streamen.

Onze jarenlange investeringen in ‘lecture capture’ systemen bewijzen nu hun dienst

Sven Van der Stappen
Diensthoofd Nieuwe Mediadienst Universiteit Antwerpen

Mediasite

Aviniti integreerde voor de UA de “rolls royce” onder de lecture capture systemen: Mediasite (by Sonic Foundry). Net zoals andere vooraanstaande universiteiten over de wereld (zoals de universiteiten in Delft, San Diego, Leeds) koos de UA bewust voor de meest flexibele en kwalitatieve oplossing op de markt.
De lessen met een groter samenwerkingskarakter en in kleinere groepen zullen beroep doen op de talrijke videoconferentie oplossingen die Aviniti voor de UA installeerde. De afgelopen jaren werden vele lokalen op de universiteit uitgerust met Microsoft Teams, Cisco Webex, Polycom en universele video conferentie systemen.

Aviniti bewijst weer een betrouwbare en flexibele partner te zijn

Sven Van der Stappen
Diensthoofd Nieuwe Mediadienst Universiteit Antwerpen

Alle hens aan dek

Om tijdelijk nog meer video capaciteit te genereren gooien we de komende weken onze agenda om. We zullen extra lokalen inrichten met streaming oplossingen en in de cloud zetten we tijdelijk een bijkomende videoserver op om het aantal gelijktijdige kijkers te volgen.
Als vooraanstaande AV-integrator bouwen we dagelijks aan “partnerships” met onze klanten. Zo stellen we ons ook in dergelijke bijzondere situaties super flexibel op onze klanten in no time te helpen met performante AV-oplossingen.