Terugblik op hoogtepunten ISE

Vier Aviniti-medewerkers trokken naar ISE, ’s werelds grootste vakbeurs voor audiovisuele systemen. Ze keerden terug met een koffer vol inspiratie. Dit zijn hun favoriete nieuwigheden.

Tim onthoudt de nieuwe Sennheiser Team Connect Ceiling ‘Medium’ en de Lumens VC-TR40.

De Medium-versie van Sennheiser is een microfoonopstelling voor plafondmontage, ideaal voor ruimtes tot 40 vierkante meter. Dankzij de True Voicelift-technologie bewijst hij zijn dienst voor videogesprekken en lokale stemversterking.

De Lumens-oplossing is een AI-camera (volledige HD-kwaliteit en met 20x optische zoom) die automatisch sprekers volgt en erop inzoomt. Als je beide oplossingen koppelt, kun je meerdere camera’s in één ruimte hangen. Om zo snel en vanzelf in te zoomen op individuele sprekers aan een grote tafel.

Meer:
Sennheiser

Lumens

Voor Francis springt het nieuwe beeldformaat 21:9 in het oog, een verhouding die een intensere Teams-ervaring garandeert. Ook fabrikant Legrand AV zet erop in, onder andere met Projecta ‘Sightline’. Een scherm dat je met staalkabels tot op de gewenste hoogte kunt laten zakken – zónder storende ‘black drop’.

Ook het boogvormige meubilair – Forum Collaboration Suite – van Middle Atlantic verdient een vermelding.

Meer:

Legrand AV

Middle Atlantic

 

Roland was gecharmeerd door Humly Reservation, een handig en compact ‘reservatiesysteem’ op maat van de hybride werkplek. Via het beeldscherm met touchscreen zie je de beschikbare ruimtes en kun je ze meteen reserveren. Van bureaus en vergaderzalen tot flexplekken en parkeerplaatsen.

Meer:
Humly Booking Device is een multifunctionele hardware oplossing en kan gebruikt worden voor desk booking, room booking en resource booking. De combinatie van het compacte design en hoge resolutie touch screen maakt dit revolutionaire product uniek in zijn soort. Met montagemogelijkheden onder het bureau, op een werkblad of op een (glazen) muur zijn de toepassingen van dit door Humly ontwikkelde product zeer uitgebreid.

Dit nieuwe product biedt klanten hoge flexibiliteit bij het reserveren van werkplekken, vergaderruimtes, focusruimtes/pods, co-working ruimtes, parkeerplaatsen en laadpalen. Het device zal gevoed worden via PoE of een 12V stroomadapter en biedt talloze mogelijkheden door NFC, RFID en optionele sensor-uitbreidingen. Uiteraard zal dit product naadloos aansluiten op de reeds bestaande Humly oplossingen en eenvoudig te koppelen zijn aan Microsoft Office365, Google Workspace en Outlook Exchange voor optimaal gebruiksgemak.

Buno is naast AV-consultant ook audiofiel en expert klanktechnicus. Hem vielen vooral de nieuwe ‘Nexus’ klankasten van VOID op. Enerzijds heb je het gewaagde, futuristisch design van de luidsprekers met roodgelakte metalen onderdelen.

Anderzijds de geweldige geluidsdruk die uit de al-bij-al compacte klankasten komt: 152dB voor de sub, 151 voor de bass en 140dB voor de topkast.

Meer:
Void