In de kijker: Sennheiser.

De toekomst van audio vormgeven en unieke geluidservaringen creëren voor klanten – dit doel verenigt werknemers en partners van Sennheiser wereldwijd. Sennheiser werd opgericht in 1945 en is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van hoofdtelefoons, microfoons en draadloze transmissiesystemen.

Een interview met Jean-Marc Volon, Sennheiser.

Wat doen jullie?

Wanneer mensen een beroep moeten doen op de technologie om te communiceren, wordt de kwaliteit ervan een cruciale factor voor succes. Betrouwbaarheid, spraakverstaanbaarheid, en gebruiksgemak zijn hier het belangrijkst. Of het nu gaat om een kleine bijeenkomst van de binnenste cirkel of een presentatie voor een groot publiek: Sennheiser biedt gebruiksvriendelijke, hoog ontwikkelde systeemoplossingen in dit veld voor zowat elke toepassing. Zoals de audiodistributie netwerken ADN en ADN-W, de luidspreker-series, en het audio conferencing systeem TeamConnect.

Kan je ook even jezelf voorstellen?

Jean-Marc Volon, 52, Luikenaar. Ik werk sinds 1991 voor Sennheiser Belux. Ik ben voornamelijk actief in de wereld van vergadering en conferentie oplossingen, simultane vertaling en bezoekersbegeleiding voor de industrie.

Wat is jouw favoriet product?

SpeechLine Digital Wireless (SLDW): Ervaar de eenvoud. Veelzijdig, innovatief en plug & play. SpeechLine Digital Wireless is Sennheisers referentie onder de draadloze microfoonsystemen en garandeert de hoogste spraakverstaanbaarheid en een compromisloze klankkwaliteit. Dit zonder de nood aan veel AV-kennis. Zet de microfoon gewoon aan en het werkt. Geen stress! Dit is ten slotte wat iedereen verwacht van een Sennheiser-product. Daarbovenop bevat de SpeechLine Digital Wireless-reeks betrouwbare en zeer flexibele oplossingen op maat voor onderwijs- en bedrijfswereld. Ze is uitbreidbaar en beantwoordt aan de dagelijkse behoeften in werk- en leeromgevingen, van kleine ruimten tot gigantische, campusbrede installaties.

Tegenwoordig is AV onlosmakelijk verbonden met IT. Aviniti en Sennheiser begrijpen dat. Met zijn ervaring in AV heeft Aviniti zichzelf omringd met IT-experts. Dit maakt het een ideale partner voor het distribueren en installeren van Sennheiser-producten.

Jean-Marc Volon

Een aanvulling van Tim Van Gasse, Aviniti.

Wat betekent Sennheiser nu voor Aviniti?

Sennheiser is de referentie op vlak van microfonie en Radio Frequentie technologie. In de strategie van Aviniti om enkel met topmerken en producten te werken is Sennheiser een logische keuze.

In welke projecten implementeert Aviniti Sennheiser?

Het gamma van Sennheiser is zo uitgebreid dat het nagenoeg voor alle situaties een oplossing biedt waar microfonie van toepassing is. Op vlak van draadloze microfonie in het algemeen en meer specifiek de nieuwe digitale reeksen is er géén product op de markt dat even betrouwbaar is. Sennheiser is niet de goedkoopste op de markt maar het merk zoekt steeds naar vooruitstrevende en ultra betrouwbare oplossingen. De producten springen er tussen uit met een unieke prijs-kwaliteit verhouding.

En misschien kort… een topproject in de kijker?

Voornamelijk in situaties waar heel veel draadloze microfoons bij elkaar gebruikt worden is de RF technolgie doorslaggevend. Op de Universiteit Antwerpen staan in de verschillende lokalen tientallen draadloze microfoons in elkaars bereik.
Met de producten van Sennheiser hebben we in deze veeleisende situatie nog geen enkel probleem ondervonden.