In de kijker: Legrand AV

Legrand AV is een producent van heel wat audiovisuele merken gaande van projectieschermen, montagematerialen, videoconferencing tot materialen om racks te bouwen (Projecta, Chief, Vaddio, Middle Atlantic en Da-lite). Het mooie van zo een breed assortiment is dat er in zo goed als ieder audiovisueel project wel een product van Legrand AV gebruikt kan worden.

En een weetje: In Weert (Nederland) ligt ook Europa’s grootste en meest geavanceerde fabriek voor projectieschermen. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken!

Een interview met Dennis Driessen, Legrand AV.

 

Wat doen jullie?
Aviniti is reeds vanaf haar start partner van Legrand AV en samen zorgen wij ervoor dat de klant de best mogelijke audiovisuele oplossing krijgt. Wij ondersteunen met een eerlijk advies ter plaatse, eventuele demo’s en natuurlijk ook de best mogelijke prijs.
Wanneer het eindresultaat dan voor iedereen positief is, geeft dan natuurlijk veel voldoening.

 

Kan je ook even jezelf voorstellen?
Ikzelf zit eigenlijk al vanaf de schoolbanken in de audiovisuele sector. Na een eindstage bij Projecta, heb ik een korte uitstap naar de IT gehad, maar was blij toen ik weer voor Projecta in de AV mocht werken. Ondertussen is er veel veranderd in de AV wereld, zijn we enkele keren uitgebreid en overgenomen geweest…het verveelt nooit. En met meer dan 15 jaar ervaring ben ik nog lang klaar in deze mooie markt!

 

Wat is jouw favoriet product?
Het mooie aan Projecta, vind ik, is dat we constant blijven ontwikkelen om bij te benen in een altijd veranderende audiovisuele wereld. Het projectiescherm van 15 jaar geleden is al lang niet meer het projectiescherm van vandaag! We gebruiken speciale projectiedoeken die ook de hoge resolutie van de huidige projectoren kunnen weergeven. Want je kan wel investeren in de laatste technologie en hoogste resolutie qua projector, maar uiteindelijk zal het projectiescherm het plaatje moeten kunnen laten zien. En dat maak meer verschil dan je vaak van tevoren verwacht!

In de relatief korte periode dat Aviniti bestaat, hebben we al vele mooie projecten samen mogen opleveren. Het enthousiasme van het team werkt aanstekelijk voor zowel de eindgebruiker als voor de leverancier. Aviniti creeert hierin een 3-eenheid die elkaar positief stimuleren.
Ook het jaarlijkse Aviniti-event is een hoogtepunt waar op een informele manier de eindklant aan de producent gekoppeld wordt.

Dennis Driessen
Legrand AV

Een aanvulling van Tim Van Gasse, Aviniti.

 

Wat betekent Legrand AV nu voor Aviniti?

Net zoals bij onze andere productgroepen werken we ook voor projectieschermen, ophangstructuren en accessoires enkel met de meest vooraanstaande merken. Als we daarenboven rekening houden met de compleetheid van het gamma is Legrand AV de logische leverancier om als vaste partner naar voren te schuiven. Legrand AV levert kwaliteitsproducten aan een eerlijke prijs. Snelle levertermijnen en goede after-sales service maken het plaatje compleet.

 

In welke projecten implementeert Aviniti de producten van Legrand AV?

De producten vinden hun toepassing in nagenoeg elke project dat we realiseren. Bij projectie worden steeds de Projectaschermen voorzien. Al onze projectoren en displays worden met Chief beugels en stands geplaatst. De Vaddio camera’s nemen we mee in onze streaming en recording projecten en onze centrale apparatuur plaatsen we graag in Chief 19” racks.

 

En misschien kort een topproject in de kijker?

Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben trots op het gigantische scherm dat we hebben geplaatst in de Darwin zaal bij KMDA. Dat schermt hangt bijna vijf meter hoog tussen twee pilaren. En verder hebben we heel wat producten van Legrand AV geïntegreerd in de aula’s op UA, gaande van de projectieschermen, racks, beugels,…